top of page

Tippek - tanácsok lakásfelújításhoz

Te is nehezen veszed rá magad egy nagyobb felújításra a lehetséges bonyodalmak, a kosz és költségek miatt?


Segítünk, hogy a lakásfelújítás élmény, ne rémálom legyen!



1. Tervezd meg!


Ne csak a színeket, burkolatokat találd ki előre, hanem alaposan gondold át, hogy funkcionálisan is megfelelő lesz-e az átalakítás. Mindent pontosan mérj le, számolj ki, ne feledd a 10% ráhagyást sem. Gondold át egy konyha átalakításnál például, hogy hol lenne a legjobb helyen a sütőnek, a hűtőnek, a mosogatónak, hogy kényelmesen mozoghass főzés közben. Ne feledkezz meg a színek összhangjáról sem, nagyon zavaró tud lenni hosszútávon, ha diszharmónia van a lakásban.


2. Vásárolj be és nézz utána a lehetőségeknek!


Sokkal spórolhatsz a költségeken, ha a kiválasztott burkolatot és az anyagokat magad szerzed be, nem szakemberre bízod, mert sok esetben ezért külön költséget számolnak fel. Ráadásul az internetnek ilyenkor nagy hasznát veheted, hogy megtaláld a legolcsóbb lelőhelyét a kiszemelt terméknek.


3. Csináld magad!


Amit lehet, csináld meg saját kezűleg. Csempeleverés, régi laminált padló felszedése, tapéta eltávolítása stb.

Hidd el, a befektetett munka megtérül!


Bátran állj neki saját magad a festésnek is akár, könnyebben fog menni, mint gondolnád.



4. Válassz szakembert!


Kérj be több árajánlatot és nézd meg mindegyik szakember referencia munkáit. Ha egy kézbe adod a munkát, könnyebb dolgod lesz, de nem biztos, hogy minden részlettel elégedett leszel, hiszen mindenhez nem érthet egyetlen ember.



Ilyen esetben inkább válassz egy csapatot, ahol különböző területekhez értő szakik jól összeszervezett munkája fogja megkönnyíteni a feladatok lebonyolítását.


5. Legyél jóban a szomszédokkal!

Feltétlenül értesítsd a szomszédokat, hogy a jó viszony továbbra is megmaradjon, és szerezz be minden szükséges engedélyt az átalakításokhoz.


Reméljük ezek az iránymutatások támpontot adnak Számotokra, hogy hogyan is kezdjetek bele a felújításba és milyen sorrendben haladjatok a tervezéstől a végeredményig.


Sikeres és gond mentes felújítást kívánunk!

16 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page