top of page

Padlóburkolatok művészete – hogyan válasszunk?Gyakran hajlamosak vagyunk alábecsülni a padló jelentőségét, amikor egy lakás vagy ház belső terét tervezzük meg. Sokszor a falra kerülő képekre, bútorokra vagy díszítőelemekre koncentrálunk és elfelejtjük, hogy a padló az, ami az egész alapot adja.

Pedig gondoljunk csak bele: a padló az a hatalmas felület, ami meghatározza a tér hangulatát, az ott élők komfortérzetét és az egész otthon stílusát.

Minden padlóburkolatnak megfelelő tulajdonságokkal kell rendelkeznie az adott felhasználás szempontjából, valamint esztétikai szempontból összhangban kell lennie a belsőépítészeti javaslattal. Mindezek mellett pedig igazodnia kell a végfelhasználó igényeivel és preferenciáival.

Nyilvánvaló, hogy egy padlóburkolat cseréje nem egyszerű vagy olcsó művelet. Költségekkel jár és jelentős változást eredményezhet egy térben. Nem egy olyan dolog, amit kedvünk szerint bármikor megújíthatunk, ezért érdemes megfontolt döntést hozni.

Milyen burkolatok közül választhatunk és mire figyeljünk oda?

Bizonyos padlóburkolatok sokféle stílushoz illeszkednek, így a választásunk nem annyira kockázatos, mint ahányféle lehetőség közül választhatunk. Ugyanakkor, ahogyan azt korábban is említettük, a padló felülete és annak hatása a térre rendkívül fontos. Emiatt számos tényezőt mérlegelnünk kell a választás során, úgymint az anyag ellenállósága, tartóssága, szigetelése, megjelenése vagy színe.


Nézzük meg a leggyakoribb burkolat típusokat!

Fa padlók - melegség és otthonosság

A fa padlók – parketták, hajópadlók - hagyományosan nagy népszerűségnek örvendenek. Nemcsak a természetes melegségük miatt, hanem mert számos stílushoz illenek, legyen az modern, rusztikus vagy klasszikus. Az áruk elég borsos és mivel a fa vetemedik, sok fejtörést okozhatnak.

Laminált padlók – strapabíró és költséghatékony

A laminált padlók kiváló alternatívát kínálnak azoknak, akik a fa padlók természetes megjelenését keresik, de költséghatékonyabb megoldást szeretnének. Ráadásul rendkívül strapabírók, így ideálisak nagy forgalmú helyiségekbe is.


Az ARTEO laminált padlók ráadásul vízállók, így konyhában, fürdőszobában, mosókonyhában is lerakhatók. Ennek köszönhetően az egész otthon egységes burkolattal büszkélkedhet.

Vinyl padlók - modern és vízálló megoldás

A vinyl padlók egyre népszerűbbek azokban a helyiségekben, ahol a vízállóság és a könnyű tisztíthatóság is fontos. Modern mintáikkal és színeikkel bármilyen stílusú otthonba könnyedén illeszkednek.

A CERAMIN ásványkompozit burkolat a vinyl padlók kategóriájában egyedülálló választásnak számít. A termék különlegessége abban rejlik, hogy az ásványi anyagok és a természetes gyanták kombinációjából készül, ami nem csak rendkívül tartós és strapabíró, de környezetbarát is.

A CERAMIN padlóburkolatok nem csak esztétikailag vonzók, de funkcionális szempontból is kiválóak. A termékek széles választéka lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének és igényeinek megfelelő burkolatot. A különböző vastagságok, méretek és minősítések biztosítják, hogy minden helyiségben a legmegfelelőbb burkolatot választhassuk.Porcelán és kerámia padlók

A porcelán és kerámia padlók ideálisak lehetnek olyan helyiségekbe, ahol a strapabíróság és a könnyű tisztíthatóság is fontos. Gondoljunk csak a konyhára vagy a fürdőszobára. A modern technológiának köszönhetően ma már számos mintával, színnel és stílussal találkozhatunk. Hátránya, hogy ütés hatására könnyen megpattan a felülete vagy akár meg is repedhet.

Padlószőnyegek - hangulat és komfort

A szőnyegek különösen a hideg hónapokban jönnek jól, amikor a meleg és puha tapintású szőnyeg igazi kényelmet nyújt a lábaknak. Szépek, változatosak, kényelmesek, de egy csőtörés teljes cserét kívánna mellette.

Természetes kő és márvány padlók - elegancia és tartósság

A természetes kő, mint a márvány vagy a gránit, az elegancia és a luxus szinonimája. Bár ezek a padlók drágábbak lehetnek, hosszú távon megtérülnek, hiszen rendkívül tartósak és időtállók.

Beton és cement padlók - modern és ipari stílus

Az ipari stílusú belső terekben a beton vagy a cement padló kiváló választás lehet. Nem csak strapabíró, de a megfelelő kiegészítőkkel igazán stílusos és modern is lehet. Lakásokban és családi házakban kevésbé jellemző még hazánkban.

A padló tehát nem csak egy praktikus eleme az otthonunknak. Sokkal több annál: meghatározza a tér hangulatát, befolyásolja a komfortérzetet és az egész otthon stílusát is. A megfelelő padló kiválasztása tehát kulcsfontosságú döntés minden otthonban.

7 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page