top of page

Miért jó választás a vízálló Arteo?

Professzionális tájékoztatásra van szükséged, hogy végre el tudd dönteni, hogy melyik laminált padló a legmegfelelőbb a számodra?


Ki lehetne erre alkalmasabb, mint a PadlóStúdió saját kivitelező csapatának a vezetője?

Első körben a 100 %-ban vízálló Arteo laminált padló előnyeiről tudakozódtunk és megkértük a kivitelezők projektmenedzserét Jánost, hogy foglalja össze pár mondatban, milyen érvek szólnak emellett a melegburkolat típus mellett.



Mi garantálja, hogy ténylegesen vízálló lesz a laminált padló és le merjük burkolni egy fürdőszobába?

Kevesen tudják, de a vízállóságra is létezik tanúsítvány.

A NALFA, az Észak-Amerikai Laminált Padló Szövetség, laboratóriumi körülmények között, egy hivatalos szabvány alapján megvizsgálja a laminált padlók vízálló képességét.

A vizsgálat előtt megmérik a padló vastagságát, majd a lapok illesztései fölé 24 órára vizet állítanak.


Az áztatási idő elteltével a lapokat ismét megmérik, majd meghatározzák, hogy megduzzadtak-e a lapok, és ha igen, akkor milyen mértékben.

Az Arteo vízálló laminált padló kiválóan megfelelt a teszten, és nem mutatott duzzadást, tehát nem szívott magába vizet. Így megkaphatta a NALFA tanúsítványt, miszerint ténylegesen vízálló.

A piacon, sajnos mai napig találkozhatunk vízállónak kikiáltott laminált padlókkal, amik nem estek át hivatalos tesztelésen.


Bonyolultabb lerakni, mint a régi típusú laminált padlót? Van valamilyen extra kiegészítő, amit használnunk kell hozzá?

A Megaloc klikkrendszernek köszönhetően nagyon könnyű a lerakása, tökéletesen illeszkednek egymásba a lapok. Ez egy összetett rendszert alkot, ami együttesen 100%-os vízállóságot biztosít, így garantálva, hogy a vizes helyiségekben is nyugodtan burkolható.


A lapokon négyszeres vízálló viaszréteg védi a padlót, ami a 4V fuga szoros illeszkedésével tökéletes vízzárást biztosít. A padlólapok lerakása után, a dilatációs hézagokba helyezzük a tömítő habszivacs csíkot, majd szilikonnal fedjük le azt. Záróelemként, erre kerül fel a Green Prestige vízálló szegőléc.

Ezekkel a kiegészítőkkel együttesen garantálja a teljes vízállóságot!


Milyen fűtéshez tudom alkalmazni? Padlófűtés esetén alkalmazható?

Alkalmas minden típusú fűtéshez, természetesen a padlófűtéshez is, vagy akár az elektromos rendszere való telepítésre.

Nem veszítünk általa hőt, megfelelő padlóalátét választása esetén még akár melegebb hőérzetet is tud biztosítani, a jobb hővezetés miatt.


A lakásokon kívül egyéb helyiségek burkolására is alkalmas? Mint például egy iroda, vagy akár egy fodrászüzlet, amely nagyobb igénybevételnek van kitéve?

Irodai vagy közületi felhasználásra is alkalmasak, a legmagasabb kopásállósággal rendelkeznek (AC5/33), így nyugodtan használható bármely felhasználásra szánt helyiségben.


Mindenképpen fel kell szedni előtte a régi burkolatot?

Alapvetően a régi padló állapotától függ, de ha stabil, akkor nem szükséges eltávolítani, nyugodtan letehetjük rá az új lapokat. Ebben az esetben számoljunk azzal, hogy az alátét és a laminált lapok vastagsága megemeli az aljzatszintet, ezért ügyeljünk, hogy az ajtókat ne akadályozza az új magasság, illetve a különböző burkolatok találkozásánál mekkora lesz a szintkülönbség.


Küllemében mitől számít egyedinek az Arteo laminált padló?

Ami talán az egyik fő szempont lehet az eddigi tulajdonságok mellett, az az eredeti fa hatás, ami megjelenik a lapok struktúrájában. Lerakva olyan hatást kelt a padló mintha igazi fából lenne. A vásárlók könnyen találnak számukra tetsző színt és minden színhez vannak színazonos kiegészítők is. Egy jól átgondolt prémium termék, ezért sokan beleszeretnek.


Összességében azt gondolom, hogy az Arteo egy strapabíró, prémium minőségű, lehetőségekkel teli burkolat, amely minden felhasználási területre nyugodt szívvel ajánlható.


Ha szeretnél többet megtudni az Arteo laminált padlóról: https://www.padlostudio.shop.hu/kategoria/vizallo-arteo


Felmerült még benned egyéb kérdés az Arteo burkolatával kapcsolatban? Keress minket bátran, vagy írd meg kommentben és megválaszoljuk minden kérdésedet!


62 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page