top of page

Melyiket válasszam? - nedvességálló vagy vízálló laminált padló



Laminált padló választásnál igen széles kínálattal találkozhatunk a boltokban. Ez igen megnehezíti a döntést, főként, hogy egyre elterjedtebb manapság a lakberendezésben az egész lakás melegburkolatokkal való megtervezése.


A modern technológiának köszönhetően már nyugodt szívvel választhatjuk akár a fürdőszoba burkolására is a laminált padlót, csak fontos, hogy alaposan járjunk utána, hogy melyik helyiségben melyik típus alkalmazható.



A laminált padlók típusai:


· Hagyományos laminált padló

· Nedvességálló laminált padló

· Vízálló laminált padló


Hagyományos laminált padló

A hagyományos laminált padló rétegrendje eltér a nedvesség és vízálló lapokétól.

A hdf mag tetejét dekorréteg és melamingyantás védőréteg borítja.


Ezek a típusok nem rendelkeznek Megalock klikkrendszerrel és nem található plusz viaszréteg borítás sem a lapokon. A melaminos fedőrétegek vastagsága eltérő lehet, amely a kopásállóságban alacsonyabb minőséget eredményez.


Ez a típusú padlólap nem alkalmas a vizes helyiségek burkolására, tisztítása is csak enyhén vizes felmosóval ajánlott.


Nedvességálló laminált padló

Nem biztosít 100%-os vízállóságot, így nem burkolhatók vele a vizes helyiségek, viszont a nedvességálló tulajdonsága miatt, már használható akár előszobában, konyhában, ahol nem okoz gondot, ha esetleg vizes lábbal, vagy saras cipővel sétálunk rajta.


Többszörös isowaxx viaszréteggel kezelték a felületét és 4 oldalon a V fuga szoros illeszkedése akadályozza meg a víz beszivárgását.


Vízálló laminált padló

100%-os vízállóságot biztosít, így akár vizes helyiségekben is nyugodt szívvel burkolható.

Rendszerként épül fel, amely a laminált padlóból, tömítő gumiból és az impregnált szegőlécből áll.


A lapok közé a víz szivárgását a Megalock szoros klikkrendszere és 4 oldalon a 4-szeres viaszréteggel bevont V fuga akadályozza meg.


A lapokat és annak éleit szintén több rétegben, isowaxx viaszkeverékkel vonják be és az illesztéseknél impregnálják azokat.


A dilatációs hézagnál a tömítő gyűrű szilikonnal való rögzítése akadályozza meg a víz bejutását a lapok alá, majd extra védelemként a vízálló szegőléc is impregnálva van a védelem érdekében.


Ez az együttes rendszer védi meg minden apró részletében otthonunkat, a víz okozta károktól.


Érdemes minden alkalommal elolvasni a csomagoláson feltüntetett jelzéseket, mert a besorolását kötelezően fel kell tüntetni minden terméken a gyártónak.

1 352 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page