top of page

Innováció a szegőlécek piacán



A laminált padló után a következő feladat, a szegőlécek kiválasztása. Ez egy olyan részlet amire nem mindenki fektet nagy hangsúlyt, pedig nemcsak nagyon fontos része a padlónak, de ettől válik teljessé.


Esztétikai szerepe mellett, a jó szegőléc tökéletes takarást nyújt, így a rögzítő elemeket és a dilatációs hézagokat, az eltérő típusú és ezért más hőtágulású anyagok találkozásánál fellépő rést is elrejti.

A szegőléc akkor lesz szép, ha tökéletesen illeszkedik a falhoz, illetve a padlóhoz is.


Az elmúlt évek technológiai fejlődése fellendítette a szegőlécek piacát, egyre bővült a kínálat, és betört a piacra az innovatív, forradalmian új technológiával lerakható Cubu szegőléc. Ennek tulajdonságait mutatjuk be a már jól ismert, MDF alapú szegőlécekkel, részletezve, hogy az új technológiának köszönhetően mennyire leegyszerűsíthető a szegőlécek lerakása, mennyi időt, energiát és pénzt spórolhatunk meg vele, nem beszélve az esztétikai látványról.


Összehasonlítás

Napjainkban a legelterjedtebbek, az MDF alapú szegőlécek. Ezek többféle színben és mintában kaphatók, ízlés szerint lehet variálni őket, egyes típusokat akár le is festhetünk.

Ezeket a szegőléceket gérbevágással helyezik fel a falra, de mivel igen sérülékeny a felületük, kivitelezhetetlen a sérülésmentes bevágás, valamennyire mindenképpen kifodrozódik a széle. Tartós használat során a szélek elkezdenek megnyílni, és csúnyán ledobni magukról a fóliát. Erre találták ki megoldásként a végzáró elemeket, amik a sarkoknál és az illesztéseknél tökéletesen el tudják fedni ezeket a hibákat, de ezek látványa és kivitelezése is hagy kivetni valót maga után. a PVC szegőlécek esetében is csak úgy tudjuk őket felrakni, ha összekötő elemeket használunk minden saroknál.


Cubu, a megoldás minden problémára

Ezekre a problémákra tud tökéletes megoldást nyújtani a Cubu.

Ez a szegőléc a tökéletes sarokkialakítás titka. A kínálatában több típus is megtalálható, de a legfőbb tulajdonságait minden típusa magában hordozza.

A legfontosabb és egyben kiemelkedő tulajdonsága, hogy tökéletesen kialakíthatóak a belső és külső sarkok, gérbevágás és kiegészítő termékek használata nélkül is. A Cubu Flex szegőlécek igazi különlegessége, hogy nincs szükség kiegészítő elemekre. Nem kell többé sarok- és toldóelem, végzáró, vagy egyéb kiegészítő. Tökéletesen hézagmentes és folytonos lesz. A Cubu innovatív szegőlécek HDF magjuknak és polyblend alapú PP/TPE műanyag bevonatuknak köszönhetően rendkívül ellenállók a külső behatásokkal, hőmérséklet ingadozással és a nedvességgel szemben.


Felrakása sosem volt még ilyen egyszerű

Rögzítése gyors, tiszta és rendezett munkával tehető fel a falra. A Dölken külön erre a célra fejlesztett ki egy nagyon egyszerűen használható guillotine vágóeszközt és melegragasztót, hogy mindenki akár saját maga is el tudja végezni a szakszerű szegőléc felhelyezését otthonában.

Nincs szükség másra csak a vágóeszközre, a hozzá gyártott ragasztópisztolyra és ragasztóra, vagy esetlegesen a SIGA szalag is megfelelő lehet a kivitelezéshez.

Ezek az eszközök sok helyen már bérelhetők, nem szükséges megvásárolnunk őket kisebb munkálatokhoz.

A szegőléc rugalmas tulajdonságai miatt erősen ajánlott kiszárítani és portalanítani a falat a felrakást megelőzően. A szegőlécet a vágóeszközzel a kívánt fokos szögbe tudjuk vágni, anélkül, hogy a külső fóliát átvágnánk, ezzel védve sarkot. Vágás után, a lécet behajlítva ragasztással tesszük a falra. A ragasztót folyamatos, hullámvonalban kell felvinni, nem pontokban, majd a lécet rásimítani a ragasztózott felületre.


Durván egyenetlen falak esetén ajánlott a szegőlécet felhelyezni, majd a hézagokat kitölteni.

Ilyen esetben nem ajánlott nagyon szorosan felhelyezni a szegőlécet, mivel a feszültség miatt idővel elválhatnak a faltól.


A Cubu rugalmassága végett, hiába 2,5 méteres egybefüggő szál, mégis kis ívben hajlítható, tehát egy íves falra, vagy egy nagyobb oszlop köré is felhelyezhető. A mai kínálatban nem találunk még egy ilyen szegőlécet, ami ennyire modern technológián alapulna és ilyen egyedi tulajdonságokkal bírna.


CUBU típusai


Cubu Flex

Az alapmodel a Cubu Flex szegőléc, képes akár 13mm-es dilatációt is eltakarni. Négyféle magasságban és négyféle színben kapható.


Cubu XL

A Cubu XL, akár 19mm-es dilatációt is eltakar, ezáltal tökéletes, nagyobb hézagok eltüntetésére. Ideális megoldás fapadlókhoz. Elérhető kétféle magasságban és háromféle színben.


Cubu Hamburg style

Egy szegőléc, amely ötvözi a klasszikus hamburgi stílus, és a HDF mag tulajdonságait, melynek eredménye egy stílusos és erős szegőléc. Csak a Cubu XL, a T&S és a Cubu Hamburg képes eltakarni akár 18mm-es dilatációs hézagokat.


Cubu Touch & Style

A T&S a Cubu szegőlécek új kollekciója, ami 3D dombornyomott felülettel rendelkezik és ennek köszönhetően a valódi fa benyomását kelti, ezzel tökéletesen kiegészítve a fapadlókat. Akár 18mm-es dilatációs rést is képes eltakarni.

Cubu Stone & Style

A S&S kollekció kifejezetten beton és kő hatású padlókhoz készült. Követi az aktuális belsőépítészeti irányvonalakat.

Tökéletesen kiegészíti a kerámia padlólapokat, az LVT és kő padlóburkolatokat. A Cubu S&S képes 13mm-es dilatációs hézagot is eltakarni. Elérhető 10 féle színben.


Cubu Premium

A Cubu Premium ötvözi a fémes hatást és a hasznos tulajdonságokat. Többféle árnyalatban készül, melynek köszönhetően sokféle padlóhoz illeszkedik. Egy különleges acélfólia adja kifinomultságát és kivételes külsejét. A fólia egy speciálisan impregnált papír, melynek felülete rozsdamentes acéllal vagy rézzel van bevonva. Képes 13mm-es dilatációs rést is eltakarni.

Minőség kívül-belül

A Cubu “Greenguard Gold” minősítéssel rendelkezik, így biztonsággal alkalmazható érzékeny területeken is mint pl. iskolákban vagy egészségügyi intézményekben.


E mellett a fontos tényező mellett:

· Ütés és nedvességálló, klórmentes műanyag fóliával van bevonva.

· Könnyen szerelhető, vízlepergető és minden típusú padlóburkolathoz alkalmas.

· Kiváló minőségű alapanyagokból készül – a HDF mag gondosan ellenőrzött farostból és magas minőségű polimerekből készül.

· Biztonságosan használható érzékeny környezetben is, alacsony emissziós értékű, ezért nincsenek a beltéri levegőbe szabaduló káros, szerves vegyületek.

· Teljesen klórmentes (TCF), nem termelünk általa dioxinokat melléktermékként.

· Minden szegélyléc kizárólag ftalátmentes lágyítók felhasználásával készül.

· Műanyagból készül ISO 16000 szerint.


Összességében elmondható, hogy a Cubu szegőléceinek egyedi jellemzői, nem hasonlíthatóak össze bármely másik szegőléccel sem. Olyan egyedi tulajdonságai vannak, mint a tökéletes sarokkialakítás, a végzárás, a rugalmas ívben hajlítható anyaga, amivel egyetlen termék sem tudja felvenni a versenyt a mai piacon.


Gondoljuk végig számunkra mi az elsődleges szempont a választásnál, itt is szinte csak a képzelet szab határt a lehetőségeknek!

További információért látogass el a www.cubu.life oldalra, ahol többet megtudhatsz a termékről!

33 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page