top of page

A szegélylécek előnyei építkezéskor és lakásfelújításkor


A szegélyléceket a padlóburkolat és a falak takaró- és egyben dekorációs elemeiként ismerhetjük. Általában MDF, HDF vagy PVC lapokból készülnek és típustól függően ragasztják, csavarral rögzítik vagy felszögelik.

Az alábbiakban bemutatjuk, milyen előnyei vannak a szegélylécek használatának, és miért érdemes padlóburkolat lerakásakor ebbe a kiegészítőbe is befektetni.


1. Elrejtik a vezetékeket

A falak mentén lógó elektromos vezetékek nemcsak csúnyák, de balesetveszélyesek is. A huzalok falba elrejtése praktikus megoldásnak tűnhet, de meglehetősen költséges felújításra számíthatsz, ha elromlanak és javításokat kell elvégezni. A padlóburkolat lerakásakor felhelyezett szegélylécek ennek fényében jóval praktikusabbnak és gazdaságosabbnak tűnnek. A szegélylécekben elhelyezett kábelek védve vannak a mechanikus sérülésektől és a nedvességtől is.


2. Elfedik a hézagokat

A padló és a falak tökéletes összehangolása még a legtapasztaltabb burkolók számára is kihívást jelent. Az így keletkezett rések sokszor elkerülhetetlenek. Ugyanakkor sok esetben szándékosan hagynak például a fapadlók lerakásakor hézagokat, a hőingadozások okozta dilatációk végett. A szegőlécek használata tökéletes az ilyen rések lefedésére.


3. Kármegelőzés

Talán nem is gondolnád, de a szegőlécek fizikai akadályként védik otthonod falainak épségét. Megakadályozzák például, hogy túl közel told a falhoz a szekrényeket, amivel megrongálódhatna a festés vagy a tapéta. Egy lakásban természetesen ennél jóval több „munkálat” folyik, amelyekkel szemben a szegőlécek biztonságot nyújthatnak. A fal alsó részét megóvják a porszívózással járó ütközésektől, kisgyerekes családokban a falnak csapódó kisautóktól, valamint a felmosással járó nedvességtől.


4. Esztétikus megjelenés

A szegőlécekkel ellátott burkolatok keretet adnak a padlónak és jóval esztétikusabbak, mint csupaszon. Rengeteg formájú és mintájú szegőléc közül válogathatsz, amelyekkel a saját stílusodra szabhatod otthonod padlóját. A napjainkban divatos vinyl és laminált lapokhoz például szín- és mintaazonos szegőléceket is párosíthatsz, amelyekkel egységes lesz a padló teljes kialakítása.


Ha úgy gondolod, hogy bonyolult a szegőlécek felhelyezése, biztosítunk arról, hogy egyáltalán nem az. Könnyen tisztítható anyaguknak köszönhetően a karbantartásuk sem igényel sok munkát. Egy egyszerű portörlővel azonnal újjávarázsolhatók.

Tartsd mindig szem előtt a szegőlécek előnyeit és a padló lerakásakor ne feledkezz meg ezekről a kiegészítőkről sem!


Termékeinket megtaláljátok webshopunkban: https://www.padlostudio.shop.hu/kategoriak/szegelylecek

17 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page