top of page

A padlóburkolat kiválasztása

Az otthonunk kialakítása során sok döntést kell meghoznunk, és egyik legfontosabbak közé tartozik a padlóburkolat kiválasztása. A megfelelő padlóburkolat nem csak esztétikus, hanem tartós és könnyen tisztítható is. A következőkben bemutatjuk, hogy mik a legfontosabb szempontok, amiket figyelembe kell venni a padlóburkolat kiválasztásakor.

Használati szokások és életmód

Az első szempont, amit figyelembe kell venni, az az életmódunk és a használati szokásaink. Ha gyerekekkel vagyunk, akkor a padlóburkolatnak strapabírónak, könnyen tisztíthatónak és csúszásmentesnek kell lennie, hogy a kicsik biztonságban játszhassanak. Ha az otthonunkban sokat járnak a vendégek, akkor a padlóburkolatnak könnyen tisztíthatónak és időtállónak kell lennie.


Stílus és esztétika

A padlóburkolat stílusa és esztétikai megjelenése nagyon fontos tényező az otthonunk kialakításakor. Ha viszont az otthonunk stílusa rusztikus, vagy az antik hatás áll közel hozzánk, akkor az SPC padlóburkolatok lehetnek a megfelelő választás.


Ár és tartósság

A padlóburkolat kiválasztása során fontos tényező az ár és a tartósság. A legolcsóbb padlóburkolatok általában a linóleum, a műanyag padló vagy a szőnyeg, de azok tartóssága általában alacsonyabb, mint a fa, a laminált parketta vagy a kerámia padlóburkolatoké. Az ár és a tartósság között tehát egyensúlyt kell teremtenünk, és figyelembe kell vennünk a padlóburkolat hosszú távú fenntarthatóságát is.


Milyen helyiségbe lesz a padlóburkolat?

Az első dolog, amit meg kell gondolnunk, hogy milyen helyiségbe lesz a padlóburkolat. A fürdőszobában, a konyhában és az előszobában a vízálló padlóburkolatok ideálisak, míg a nappaliban és hálószobában nem szükséges a vízállóság.

A laminált padlóburkolat az utóbbi években egyre népszerűbb lett, mivel hasonló megjelenést és érzést kínál, mint a fa padlóburkolat, de sokkal ellenállóbb a nedvességgel és a karcolásokkal szemben.

Az SPC padlóburkolat is egy nagyon tartós és ellenálló padlóburkolat típus. Könnyen tisztíthatóak, ellenállnak a nedvességnek, a karcolásnak, és széles választékban kaphatóak.



66 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page