top of page

A nappali kiegészítők változnak – de mi a helyzet a burkolattal?


Nappalink az a hely, ahol a lelkünk leginkább otthon érzi magát és ahol valódi kreativitásunk és egyéniségünk tükröződik.

Ám ahogyan az évszakok változnak, az ünnepek jönnek-mennek és az új trendek megjelennek, sokan nem bírjuk ki, hogy ne változtassunk valamit a nappalink dekorációján.

Az olyan kisebb átalakítások, mint egy új párnahuzat, egy másik asztalterítő vagy akár egy új falióra, mind frissességet adnak a térnek.

Azonban mindezek hatása csak akkor teljes, ha az alapok - mint például a padló - harmonizálnak az új kiegészítőkkel és nem okoznak esztétikai zavart.

A kisebb változások nagy káoszt is okozhatnak a nappaliban

Az apró változások gyakran a legnagyobb hatást gyakorolják az otthonunk hangulatára.

Gyakran cseréljük a díszpárnákat, az asztali futókat, a szőnyegeket, az állólámpákat és a faliképeket. Ezek a változások lehetnek szezonálisak, trendekhez köthetők vagy akár egy-egy hangulati változásra adott válaszként is megjelennek.

A változások azonban kihívást is jelentenek.

Hogyan illeszkedik például egy modern, geometrikus mintájú párna egy rusztikus fa padlóhoz? Vagy egy vibráló, nyári szőnyeg egy sötét tölgyfa padlóhoz?

Az egyensúly megtalálása nem mindig egyszerű és nem ritka, hogy egy impulzív vásárlás után csalódottan vesszük észre, hogy a friss szerzemény nem illik az otthonunkba.

Milyen kiegészítők cserélnek leggyakrabban helyet egy nappaliban?

A padlók kiválasztásakor fontos szempont lehet a gyakran változó lakberendezési kiegészítők stílusa és színe. A nappaliban leggyakrabban cserélt bútorok és dekorációs (vagy funkcionális) tárgyak a következők lehetnek.

Függönyök és sötétítők


A nappali ablakaihoz választott textíliák jelentős szerepet játszanak a helyiség általános hangulatának kialakításában.

Dekor párnák


A kanapén és fotelokon található díszpárnák gyakori váltogatása frissíti a nappali megjelenését.

Szőnyegek


Akár szezonális, akár stílusbeli okokból cseréljük, a szőnyeg megváltoztathatja a nappali egész hangulatát.

Dekorációs kiegészítők


Vázák, gyertyatartók, könyvtámaszok, figurák, képek, poszterek, tükrök, órák vagy akár szezonális díszek. Ezek mind olyan kiegészítők, amelyek új színt vihetnek a család központi terébe.

Lámpaburák és lámpaernyők


A megvilágítás stílusának és színének módosításával az egész nappali hangulata megváltozhat.

Növények és virágok


A nappaliban elhelyezett élő növények, vagy akár szezonális vágott virágok élettel töltik meg a teret.

Asztalterítők és futók


Főként a dohányzóasztalon, ami további színt és textúrát adhat a térnek.

Elektronikai kiegészítők


TV készülék, hangfalak vagy akár a házimozi rendszer különböző komponensei is változhatnak az idők folyamán, illeszkedve az aktuális trendekhez.

Milyen burkolatot válassz, ha szereted gyakran cserélni a nappali kiegészítőit?

Azoknak, akik szenvedélyesen szeretik gyakran változtatni otthonuk dekorációját, egy semleges, mégis karakteres padló a legjobb választás.

Egy világos vagy közepes világosságú, természetes mintázatú padlóhoz számos mintázatú, színű vagy textúrájú kiegészítő passzolhat.0

Az ilyen típusú burkolatok eleganciát és melegséget kölcsönöznek a térnek, miközben elegendő rugalmasságot biztosítanak ahhoz, hogy különböző dekorációs stílusokkal és színekkel kísérletezzünk.

Egy természetes (például halvány faerezet) mintázat vagy textúra pedig olyan kis pluszt adhat a padlónak, ami minden nappalit különlegessé tesz.

Teszteléssel sok csalódástól kímélhetjük meg magunkat

Mielőtt azonban egy nagyobb beruházásba fognánk, érdemes megnézni, milyen padló illik az alapkoncepciónkba és a jövőbeli elképzeléseinkbe.

Az nem megoldás, hogy a nappalit vigyük a bemutatóterembe, de arra van megoldás, hogy padlómintákat vigyél haza.


Amennyiben laminált padló az álmaid burkolata, úgy kérj tőlünk egy 5 darabos mintacsomagot, így testközelből és a saját otthonodban megismerheted a modelleket, mielőtt döntést hoznál.

Látogass el a webshopba oldalra, ahol széles választékot kínálunk laminált padlókból, amelyekkel otthonod minden évszakban és minden trenddel összhangban ragyoghat.



7 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page