top of page

A 2023-as év színe


A Pantone év színe 2023-ban a Viva Magenta 18-1750 lesz, egy igazán vibráló és életteli szín. A vörös színcsaládhoz tartozik ez a bordós magenta árnyalat, melyet a természet inspirált. A Viva Magenta egy merész, vidám, pulzáló szín, amely bátorítja a felfedezést és az önkifejezést, amely jól tükrözi a természet őserejét.

A Pantone egy színszakértői cég, ami árnyalatok kombinálásával, marketing hatásaival, grafikus tervezéssel foglalkozik nagy vonalakban. A designer-, lakberendezői, divattervezői, grafikus világban nagy szavuk van a színek terén. Ezért az év színének megválasztását is mindig nagy figyelem kíséri. A Pantone Color Institute 1999-ben választott először év színét, ami 2000 év színe lett, egy világos égszínkék árnyalat.


A PANTONE 18-1750 Viva Magenta színnek ősi gyökerei vannak, és visszavezet minket az eredeti anyaghoz. A természet erőit megidézve a PANTONE 18-1750 Viva Magenta felpezsdíti szellemünket, segít belső erőnk kiépítésében.

- Leatrice Eiseman – a Pantone Színintézet vezérigazgatója


A Viva Magenta üzenete: Ezt a magenta árnyalatot a természet inspirálta, a bíborbogár színanyaga. Ez valahogy külön erőt ad az árnyalathoz, tele van élettel, határozottsággal. A Viva Magenta az egyensúlyt is jelképezi, hiszen jól megfér benne párként az erőteljes, magabiztosságot sugárzó vörös és a szellemiséget jelképező lila. Ha ezzel a színnel veszed körbe magad, az neked is új lendületet adhat, és alkotásra inspirálhat. A természetessége miatt még megnyugtató hatása is lehet, annak ellenére, hogy egy eléggé markáns színről van szó.




Forrás:

28 megtekintés0 hozzászólás
bottom of page