top of page

Zoknit kaptál karácsonyra? -padlómelegítő trükkök


A zokni napjainkban nem csak egy funkcionális ruhadarab. Egy olyan divatkiegészítő, ami stílusosabbá, kényelmesebbé teszi és melegen tartja lábunkat. Otthonunkban azonban nemcsak zoknival védekezhetünk a lábunk felől érkező hideg ellen. Ha megfelelő padlót választasz, akár télen is élvezheted a mezítlábas életérzés szabadságát.


Szőnyegek

A lábak melegítésének legegyszerűbb és leggyorsabban kivitelezhető módja a szőnyegek használata. A szőnyegeket érdemes olyan területekre helyezni, ahol gyakran mászkálsz mezítláb. Ilyen például a fürdőszoba, a hálószoba ágy melletti része vagy a mellékhelyiségek. A szőnyegek azonban nemcsak mobil hőszigetelő eszközök, de esztétikailag jelentősen javíthatnak a helyiségek hangulatán. Rengeteg méretben, vastagságban, színben, dekorban és minőségben beszerezhetők az olcsóbb megoldásoktól egészen a luxus kivitelezésűekig.


Szigetelés

Nincs annál bosszantóbb, amikor a hideg hónapokban egyre csak nő a fűtésszámla, mi pedig garbóban és dupla zokniban kucorgunk a hűvös lakásban. A meleg levegő nemcsak felfelé száll, de gyorsan el is szökik a szigetelés nélküli vagy sérült szigetelésű nyílászárókon, illetve a hőhidakon keresztül. Éppen ezért lényeges, hogy minél melegebben tartsd otthonod! Ha teheted, cseréld le az ajtókat és ablakokat, a burkolatokat váltsd fel 100 % méretstabil megoldásokra például a CERAMIN termékekkel!

Szerényebb keretekkel törekedj arra, hogy a látható és érezhető réseket valamilyen tömítőanyaggal töltsd ki! Minél több meleg levegőt tartasz a lakásban, annál nagyobb lesz a padlód hőérzete is!


Padlóalátétek

A padlóalátét többek között hőmérséklet-pufferként is funkcionál a hideg aljzat és a padló felülete között. A padlóalátétek használata a legtöbb klikkes rendszerű luxus vinyl CERAMIN és laminált padló ARTEO esetén nemcsak ajánlott, de gyakorlatilag elengedhetetlen a megfelelő minőségű szigetelés és a gyártói garancia megtartása szempontjából is.


Melegburkolatok

Bár a kő és a csempe jó hővezetők, padlófűtés híján ne várj tőlük felmelegítő élményt! Ha nem akarsz lemondani a mezítlábaskodásról, válassz melegburkolatot! Az új generációs laminált padlók vagy az ásványkompozit luxus vinyl lapok dekorjukban és struktúrájukban is megszólalásig hasonlítanak a kőre, csempére vagy akár a sokszor megfizethetetlen tömör fára. A jól megválasztott padlóburkolat és otthonod megfelelő szigetelése egész évben hatással van a kényelemérzetedre.


Az ARTEO és a CERAMIN melegburkolatokon lábad sokkal kellemesebbnek érezheti magát, ha beállnak az igazán hideg napok.3 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page