top of page

Lakberendezés: Összhangban a burkolatokkal

A lakásfelújítás egyik legnagyobb feladata a burkolatok kiválasztása. Amikor tervezgetjük, hogy milyen legyen álmaink lakása, nézelődünk különféle lakberendezési oldalakon, gyűjtögetjük az ötleteket, képeket. Rengeteg lakberendezési ötletet találunk mind az interneten, mind magazinokban. Érdemes mindenképpen tájékozódni a felújítás megkezdése előtt, hogy megtaláljuk a saját stílusunkat.


Elsősorban azt kell eldöntenünk, hogy milyen stílusban szeretnénk kialakítani az otthonunkat. Hiába van egy csodaszép függönyünk, vagy egy gyönyörű kanapénk, ha azok nincsenek összhangban az új burkolatokkal, első ránézésre is rögtön észrevehető lesz, hogy nincs összhang a lakásban.


Talán az első, és legfontosabb lépés, a szín kiválasztása. Képzeletünknek semmi sem szab határt, rengeteg árnyalat közül tudunk választani. A modern burkolatok kínálatában már fa- és kő hatású melegburkolatok is léteznek, és egy igazán jó minőségű burkolat felületi szinkronnyomásának köszönhetően igazán élethű hatást kelt.


A burkolat lerakási mintáját is variálhatjuk, attól függően, hogy milyen stílust szeretnénk kihozni belőle. Némely típusokból több fajta méret is létezik, és ezek együttesen keverve is összeilleszthetők. Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy a lerakási minta harmonizáljon az adott helység modern, mediterrán, klasszikus vagy más stílusával. Lehet stílusokat vegyíteni, de óvatosan, nehogy túlvariáljuk és diszharmónia keletkezzen.


A lakás típusa sem elhanyagolható szempont, hiszen egy parasztházat is be lehet rendezni minimalista stílusban, csak nem biztos, hogy összhangban lesz a külső és belső világ. Érdemes mindig megtalálni a középutat.

Az otthonunk berendezése, színei rengeteget elárulnak rólunk, személyiségünkről, stílusunkról. Ha valaki belép a lakásunkba azonnal lesz egy összképe rólunk. Így érdemes az otthonunkat nemcsak a trendeknek megfelelően kialakítanunk, hanem belevinni a személyiségünket is, hiszen csak akkor lesz otthonos, és akkor fogjuk igazán jól érezni magunkat benne. Ha úgy érezzük már az elején elakadtunk, érdemes lakberendező segítségét igénybe venni, aki el tud igazítani minket a rengeteg dizájn között, megkönnyítve a választást. De nemcsak a bútorok kiválasztásában tud segítséget nyújtani, hanem a hozzánk, és a lakáshoz illő burkolatok kiválasztásában is. Természetesen figyelembe véve, hogy ne csak szép legyen, hanem magas minőségű, strapabíró is.


A mai trendnek megfelelően egyre több család dönt úgy, hogy minden helyiségbe azonos burkolatokat választ. Így nincs szükség burkolatváltókra, egységes lesz az egész lakás, és így az alapterület látszólagosan növelhető.


Azonban az is megfontolandó, hogy egy lakáson belül is különleges hangulatot tudunk varázsolni, ha összeillő burkolatokat párosítunk. Például egy hálószobába nyugodtan tehetünk egy különlegesebb, nyugalmat árasztó tapétát, és egy eltérő árnyalatú padlót. A lényeg, hogy összhangban legyenek a színek egymással, így a kiválasztott burkolatok egységes hátteret fognak nyújtani a szobába kerülő bútoroknak és kiegészítőknek.


A lakásfelújítás igen idegőrlő feladat tud lenni, rengeteg kiadással és utánajárással párosul. Ám amikor megvalósul az álom, és belépünk a felújított lakásba minden korábbi gond elhalványul, és akár újra elölről kezdenénk mindent, mert a végeredmény egy új, csodás meleg otthon.

247 megtekintés0 hozzászólás

Comentarios


bottom of page