top of page

3 tuti tipp az őszi lakásátalakításhoz

Frissítve: 2021. aug. 16.

Lassan itt van az ősz, egyre kevesebb időt fogunk a szabadban tölteni. Ilyenkor mindenki egy kicsit más szemmel tekint az otthonára.

A rossz idő beköszöntével ezért is kerül jobban előtérbe a lakás átalakítása.


Most adunk 3 tuti tippet, hogyan tudod saját magad, fillérekből átalakítani az otthonodat

Első körben, állj meg a szobában, nézz körbe mit szeretnél átalakítani! Kezd el áttologatni a bútorokat, meg fogsz lepődni, hogy mennyi minden kihozható a bútorok átrendezésével is!

Ha a szoba átrendezése nem elégíti ki a változás iránti vágyadat, akkor próbálkozz meg a lenti tippek valamelyikével!Bútor fóliázása, átfestése

Ha esetleg van olyan bútordarab, amit annyira nem kedvelsz, add el valamelyik internetes portálon. Miután gyorsan eladtad, indulhatsz is megvenni az új kiszemelt bútordarabot.

Ha nem szeretnél az eladással küszködni és még szereted is a bútort, de mégsem vagy elégedett, akkor még mindig ott a lehetőség, hogy átfóliázd az általad tetsző színűre. Rengeteg színből és mintából lehet választani.

Többféle öntapadós tapétát lehet kapni. Nagyon egyszerű a felrakása, csak egy kis kézügyességre van szükség. Gyönyörű új designos bútorokat tudsz így alkotni.

Ha esetleg a konyhát szeretnéd átalakítani, jó hírünk van! Most már olyan festékeket lehet kapni, amit egy kis zsírtalanítás után egyből kenhetünk is a bútorra, nem szükséges a fóliát sem eltávolítani vagy a régi festéket lekaparni. Itt a legfontosabb az előkészítése a bútornak és persze a türelem. Akár vásárolhatsz új fogantyút is, sokszor ez is elegendő ahhoz, hogy egy másik bútor képe táruljon eléd.


Tapétázás, fal festése

Ha egyszínűek a falak érdemes meggondolni a tapétázást. Manapság már gyönyörű tapétákat lehet kapni. Választhatunk valami szolidat, de akár a dzsungelt is odavarázsolhatjuk a szobába. Érdemes megnézni a kínálatot és nem az egész lakást, hanem csak egy falat, vagy annak egy részét kitapétázni, és máris más stílust uralkodik az adott helyiségben.

Ráadásul ilyen kis szakaszt magad is le tudsz tapétázni, nem szükséges hozzá szaktudás.

Ha nem szeretnél tapétázni, akkor fontold meg az egyik fal átfestését valamilyen erőteljesebb színre. Ez még nem jár olyan nagy kosszal és sok költséggel sem.
Színes textilek

A textilek mindig fontos részét képezik egy otthonnak. Már a függöny lecserélése is óriási változást jelenthet, de ha nem szeretnél sokat költeni, akkor vegyél egy-két díszpárnát, akár egy szép színes meleg pokrócot.

A szőnyeget is lecserélheted, mostanság már a nagyobb lakberendezési áruházakban is nagyon jó áron találhatsz gyönyörű darabokat.

A konyhaasztalra választhatsz egy szép terítőt, vagy lecserélheted akár a lámpaburát is.

Minden apró részlet változást hoz, már csak a fantázia és a pénztárcád dönti el, hogy mennyire mélyülsz el az újításokban.


Reméljük hasznosak lesznek számodra az ötletek. Most már csak rajtad múlik, hogy mikor is mersz belevágni ebbe az izgalmas feladatba.

Használd a fantáziádat, és hozd ki az otthonodból és magadból is a legtöbbet.

46 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page